Борисов поздрави Таяни по телефона - той му пожела успех на изборите

share

Премиерът Бойко Борисов е разговарял вече с новоизбрания председател на Европейския парламент (ЕП). Двамата са обсъдили приоритетите пред Европа минути след избирането на Антонио Таяни.

"Честитих му високото доверие и подкрепа, с които беше избран за председател на ЕП и му пожелах успешен мандат. По време на разговора обсъдихме общите предизвикателства пред Европа като темите Brexit, миграционната криза и сигурността на съюза. Обединихме се, че Европа трябва да остане силна и стабилна и страните-членки да бъдат единни при вземането на важните решения за бъдещето на европейските граждани", съобщи премиерът в оставка.

Борисов отбеляза, че изборът на Таяни е успех за Европейската Народна Партия.

В същото време новият председател на ЕП е пожелал успех на ГЕРБ на предстоящите избори.

"Антонио Таяни е голям приятел на ГЕРБ и винаги е добре дошъл в България. Той е истински европейски политик от класа и съм уверен, че начело с него Европейският парламент ще стане още по-силен. За нас беше чест, че евродепутатите от ГЕРБ имаха възможността да дадат нашата подкрепа за избора на Антонио Таяни. Това написа председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в личния си профил във Фейсбук.
 

Водещи новини

Още новини