Депутати спориха за партийната субсидия

Novini.bg
share

Не приемаме 1 лев субсидия. Той е недостатъчен. Това ще тласне партиите към сиво финансиране и зависимост от олигархията. Ние внесохме нашето предложение в НС за регресивно намаляване на партийната субсидия.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от РБ Настимир Ананиев. Заедно с него гости бяха и колегите му Данаил Кирилов от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП. Ние стоим твърдо зад искането на хората. На референдума те се произнесоха ясно. Политическият живот ще стане по-постен и семпъл. Кампаниите няма да са толкова големи. Има способи да се намерят пари. Спонсорството е едно от тях, каза Кирилов.

Отдавна сме чувствителни към темата партийна субсидия. Референдумът ясно показа, че обществото не харесва начина, по който се субсидират полиитическите партии. Ние подготвяме законопроект и система за намаляване партийните субсидии. Трябва да погледнем дълбоко в проблема. Естествено, е че малкото пари може да тласнат партиите към олигархичните кръгове, разкри Ерменков.

Ние ще поддържаме нулата. 1 лев не е достатъчен за политическа дейност. Не могат да се делят партиите на малки и големи. В предложения законопроект има сепарация, каза още Кирилов.

 

Водещи новини

Още новини