Бойко Борисов: Строим повече, отколкото всички преди нас заедно

Булфото
share

Във време на финансова криза сме направили повече, отколкото всичките преди нас.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който откри ремонтираната зала „България”.

„Много усилия се влагат, и то  в голяма финансова криза. Когато в другите държави им свалят по две – три степени кредитния рейтинг, ние строим повече, отколкото 30 години преди нас са строили”, каза Борисов.

Той заяви, че във вторник ще бъде открита Операта в Русе, чийто ремонт също е за милиони, направен е театърът в Перник, Бургас също е готов и само чака да бъде открит. „Колкото и да им е мъчно на някои от вас, вие знаете кои са, колкото и да ви е яд, ще строим повече, отколкото са строили досега заедно”, каза премиерът. Борисов посочи, че всеки милион, влаган от правителството, се вижда и хората го виждат.

Той заяви, че предишните управляващи са взели половин милиард лева кредит за АЕЦ „Белене”, похарчили са парите, и сега настоящите управляващи трябва да ги връщат. „Смятайте, ако имаме половин милиард, какво ще направим с държавата”, каза Борисов. Премиерът се обърна към новоизбрания президент Росен Плевнелиев с думите „уважаеми господин президент” и заяви, че е хубаво, когато и президентът, и всеки един, има автобиография и може да каже какво е правил през годините.

Новоизбраният президент Росен Плевнелиев заяви, че в най-дълбока криза, правителството дава най-много. Плевнелиев си спомни, че е идвал в зала „България” преди ремонта като министър на регионалното развитие, предаде "Фокус". По думите му, днес е помислено за всички, включително и най-малките и хората в неравностойно положение.

Министърът на културата Вежди Рашидов каза, че това е една от най-хубавите зали в страната. Но никой досега не е подал ръка и тук ремонт не е правен от бомбардировките насам. Според директора на Софийската филхармония Явор Димитров – този ремонт е исторически, защото залата не е реконструирана от десетилетия.

Водещи новини

Още новини