Бойко Борисов за Църквата: Не мога да налагам санкции на "началника"

Булфото
share

Много уважавам Църквата, но е нормално там, където се дават държавни пари, да има и отчетност.

Така премиерът Бойко Борисов коментира в Първомай скандала с укритите доходи на Българската православна църква. На въпрос дали ще има санкции заради 20-годишното неплащане на данъци, той отговори, че на „началника не може да дава санкции" , визирайки Бог .

"В Църквата имат счетоводители и отговорни лица, които да се занимават с тези неща. Не смятам, че владиката е този, който трябва да прави счетоводството", категоричен бе Борисов.

"Големият ужас на правителството е, че месец май една френска банка ни иска половин милиард лева, взети като кредит от предишното правителство за Белене. Това каза пред журналисти на жп гарата в Първомай премиерът Бойко Борисов. Всичките ми сметки за растеж в държавата отиват отново да погасявам борчовете на Тройната коалиция", заяви министър-председателят.

По думите му, от предишното правителство не са си направили договор за АЕЦ "Белене", не са уточнили абсолютно нищо, но са “изпукали” половин милиард лева и банката си ги иска сега през май. Парите са изхарчени, лихвите са платени, но сега кредитът трябва да се върне или да го разсрочваме, уточни Борисов.

"Похарчили са парите, а няма договор за Белене, каза премиерът и заяви, че ако имаше договор щеше там да се строи. Сигурно за нещо са похарчени парите, но като отидеш там има един гьол", каза Борисов.

Високите пенсии ние ги плащаме, заяви той и добави, че това се отнася още и за мотрисите, хеликоптерите, влаковете, правителствения “Еърбъс”, “Спартаните”, “Кугърите”, дълговете на болниците и дупката от няколко милиарда в НОИ.

Водещи новини

Още новини