Вигенин сезира Цацаров за измами във външно министерство

Булфото (Архив)
share

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин сезира  главния прокурор Сорит Цацаров за корупционна схема в Министерството на външните работи (МВнР). Както сам обяви той - сделките са за над половин милион лева, предаде репортер на Novini.bg

Пред медиите Вигенин конкретизира, че сигналът е подаде преди три седмици. По думите му след оставката на правителството е започнало ударно назначаване на посланици.

 "Става дума за подготвена корупционна схема в МВнР, за която преди 3 седмици подадох сигнал на главния прокурор - за подготвена кражба, която по мои груби сметки надхвърля половин милион лева",обясни Вигенин.

"Предположих, че отсъствието на министър Митов от няколко важни срещи от последните дни е заради това, че има желание да вземе мерки. Вместо да вземе мерки или поне публично да се разграничи, той шества из парламента и медиите, и обяснява и замазва своите провали в ООН", коментира Кристиан Вигенин.

Той сигнализира за схема, свързана с това, че всеки от посланиците в съответните столици трябва да преведе значителна сума пари - над 30 хил. евро за закупуване и инсталиране на нова телефонна централа.

„Обяснението е, че това е необходимо за подобряване на комуникацията във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС“, отбеляза Вигенин.

Водещи новини

Още новини