Каракачанов: Трудно ще се състави правителство (видео)

share

Лично аз мисля, че трудно ще се състави правителство. Ние сме разговаряли с РБ и сме заявили нашите приоритети. На първо място това са ниските доходи и пенсиите. Омръзна ми политиците да говорят популистки. Не може да се гласуват милиарди за саниране, а да нямаш 800 млн., за да вдигнеш пенсиите. Говорим за пенсиите на хората, които имат трудов стаж, а не за социалните пенсии. В една държава трябва да има приоритети.

Това каза пред камерите на БНТ Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. Другата тема е мигрантската вълна. Ние искаме сериозна охрана на границата. Повече армия, ако се наложи и използване на сила. Маршрутите на нелегалните имигранти са известни. Няма проблем да се засили охраната точно на тези места. Всичко е въпрос на политическа воля. България трябва да е държавата, която да генерира нови политики в ЕС. Тук трябва нова философия по темата, каза още той.

Третата тема, която поставяме, е за битовата престъпност. Там отново най-потърпевши са пенсионерите. Оставил си ги с ниски пенсии и без здравеопазване, а на всичко отгоре не могат и да се легнат спокойно. Има 4-5 неща, които трябва да бъдат решени, но не само на хартия. Това са теми на ПФ, за които говорим от години. Друг съществен въпрос е кой ще бъде министър-председател и персоналния състав на кбаинета. Не може този кабинет да продължи да работи в същия състав, защото те сами заявиха, че са се изчерпали. Някои министри си вършеха съвестно работата. Трябва да има малко повече експертност и грамотност, категоричен беше съпредседателят на ПФ.

Водещи новини

Още новини