Вече се опарих от Нинова, призна Първанов

Булфото (Архив)
share

На този етап не коментираме възможни следизборни коалиции. Важно е да се разграничим. Аз вече имах възможност да подкрепя г-жа Нинова преди президентските избори, от което се опарих, но това вече е в миналото. Това призна лидерът на АБВ Геогри Първанов в отговор на въпрос дали неговата партия би подкрепила БСП за ново правителство.

Въпреки че Румен Радев се откъсна от АБВ и остана при БСП, която го издигна за президент, Георги Първанов заяви, че е поздравил генерала за победата.

"Поздравих го, говорихме. Победитеите не ги съдят. За мен е важно новият президент наистина да си върши работата. Няма място за лични огорчения", заяви той пред Нова телевизия.

Първанов коментира и обвиненията на Светлана Шеренкова, че АБВ стоят в дъното на  изказванията на ген. Леодин Решетников, че Нинова е уговорила кандидатурата на Радев с Русия.

"На мен малко ми идва в повече за 25 години да съм във всяка каша, която някой забърка", заяви той.

"Някой друг се опитва да вкарва новоизбраният президент в една сфера, която е вредна за него. Винаги има сили, които са заинтересовани от създаването на полюси по линията Русия-Запада. Аз като станах президент, се случи същото. Видя се, че водих баланстиана външна политика", коментира още Георги Първанов.

Лидерът на АБВ смята, че е имало крайно недоволство от хората, което е довело до загубата на ГЕРБ. И смята, че личната отговорност е на Бойко Борисов заради изказванията му, че ще си подаде оставката, ако избирателите не гласуват за Цецка Цачева. Първанов отбеляза, че неговата партия многократно е заявявала, че в кабинета има няколко министри, които "просто не стават".

Водещи новини

Още новини