Красимир Каракачанов: Искаме да покажем, че има и друг начин за водене на политика

share

Политиката е битка на идеи. Най-малкото нещо което ме вълнува е дали хората се обръщат към мен с "г-н премиер". Това каза съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов в предаването "Офанзива" по Канал 3.

„Вярно е, че имахме готов списък с министри, но той остава за след изборите. Дали ще ни връчат мандата решава президентът. Нашата идея беше всички партии в НС да направят едно стабилно правителство, като програмен кабинет за шест или осем месеца“, посочи Каракачанов, като уточни „без ДПС и ДОСТ. Защото етническите партии трябва да спрат да решават нещата в страната“.

По думите му идеята им е била да сформират едно експертно правителство. „Един Петър Кънев от БСП например би бил идеален министър на икономиката. Аз деля хората на такива, които могат да свършат работа и такива, които не. За да се отпуши икономическото развитие на България, защото чиновниците мачкат частния бизнес. Той не е левичарски мислещ политик, той идва от бизнеса. От РБ Румен Христов би бил добър министър на земеделието. Той е прекрасен професионалист. Той беше служебен министър 1996 г. Той е спокоен, без предразсъдъци, от средите на земеделието. Той даде добра оценка за работата и на някои от сегашните министри, като Лиляна Павлова и Владислав Горанов.

Каракачанов коментира и какви са приоритетите им, ако управляват страната. „На първо място трябва да решим въпроса с доходите на пенсионерите. Това е един морален въпрос. Не можеш да оставиш хората, които са изграждали държавата да живеят мизерно. 1/3 от населението са пенсионери. Предлагахме да се спестят 800 млн. лева от санирането и да се увеличат минималните пенсии, на хората, които имат трудов и осигурителен стаж. Тук не говорим за циганите, които не са работили“, уточни Каракачанов.

„Лъжа е, че парите ще се вземат от хората с по-високи пенсии. За 2018 г. предложихме ревизирането на инвалидните пенсии“.

„Искаме да покажем, че има и друг начин за водене на политика. Но ще го покажем след предсрочните парламентарни избори. Следващият парламент ще бъде шарен като този. В него няма да има политическа сила, която да е доминираща. По-големият въпрос е дали политиците тогава ще бъдат готови да се извисят над теснопартийните си интереси“.

Той предупреди БСП да не си мислят, че ще могат да се извисят на крилата на ген. Радев. „Ако мислят така, ще трябва да си приготвят парашутите. България е изправена пред сериозни проблеми – нелегалната миграция, пред един непредсказуем президент като Ердоган. Всички трябва да работят заедно за бъдещето на България. Няма значение дали си ляв или десен, а дали имаш смелост да отстояваш идеите си. Стига с това разединение“, призова той.


 

Водещи новини

Още новини