Натискат ГЕРБ и БСП да направят правителство заедно (видео)

Булфото (Архив)
share

Многократно са отправяни призиви към ГЕРБ и БСП да формират заедно правителство. Това призна лидерът на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Тя отговори на изказване на Волен Сидеров, който обяви, че политиците не трябва да хвърлят страната в нестабилност.

"Да такъв призив имаше и на Консултативния съвет за национална сигурност, при това многратно и настоявателно ГЕРБ и БСП да направят кабинет", отвърна Нинова.

Тя потвърди, че такива призиви е имало от страна на президента и на лидери на партиите.

"Това отговорност към държавата ли е или власт на всяка цена?", запита реторично Нинова.

Лидерът на социалистите подчерта, че БСП не иска да направи кабинет просто и само заради властта. Нинова бе категорична, че няма как ГЕРБ и БСП да направят правителство при разминавания на приоритети. Тя даде за пример, че социалистите не могат да приемат 16 милиарда заем или да одобрят пръстовите отпечатъци в болниците.

"БСП усети, че светът върви към промяна", похвали се Нинова.

Тя добави, че българският народ е гласувал против статуктвото и това може да бъде гарантирано от Румен Радев. Малко по-късно на Нинова й се наложи отново да коментира твърденията на руския генерал Леонид Решетников, че тя е обсъдила с него кандидатурата на Радев. Провокирана от нападките на Цвета Караянчева от ГЕРБ социалистката изригна: "Повече няма да коментират компрометирания руснак!".

Водещи новини

Още новини