Каракачанов разкри ще бъде ли новият премиер на България и защо ГЕРБ се сърдят (видео)

share

"Не смятам, че бюджетът на НСО трябва да се вдига постояннно, не е нужно, например разузнаването е много по-важно, имайки предвид в какъв свят живеем". Това заяви в ефира на БТВ Красимир Каракачанов по повод това как се возят депутатите в луксозни коли.

Той добави, че до ден днешен се вози с личния си автомобил, въпреки че има възможност да ползва охрана и лъскаво возило.

"Няма вероятност да съм министър-председател на България. От ГЕРБ ще върнат мандата, от БСП също, шансът България да има правителство е нулев. Те се притесняват, че ние ще действаме радикално и бързо и това ще завиши броя на избирателите ни, от това ги е страх", смята още той.

"Критикуваме политиката на Брюксел, за по друг тип Европа сме, не за тези бюрократи там. ГЕРБ можеха да ни подкрепят, не нас, а това България да има нормално правителство. Не знам дали Плевнелиев ще ни даде мандата, всичко е в неговите ръце. БСП са си повярвали, че резултатът на ген. Радев, на президента Радев е техен резултат, това е проблемът. Видно е при тях, че те нямат търпение час по-скоро да има предсрочни избори с надеждата, че те ще бъдат най-голямата партия и ще дойдат на власт“, обясни Каракачанов.

Според него в една подобна ситуация, в която е повече от ясно, че ще има две служебни правителства, че изборите ще бъдат най-вероятно в началото на април и в ситуация, в която държавата влиза в 6-7 месеца безвремие нормалното е да има ново правителство в рамките на 43-ото Народно събрание, защото има неща, които трябва да се свършат в този парламент.

"Досега не сме разговаряли с Реформаторите относно съставяне на правителство. Ако Росен Плевнелиев им връчи мандат и те поискат диалог с нас, ние пак ще поставим нашите приоритети", категоричен е той.

Водещи новини

Още новини