Румен Петков: Служители от службите може да преминат от другата страна на барикадата

share

Според Румен Петков заради бюджета и промени в условията за пенсиониране "служители от службите може да преминат от другата страна на барикадата". Депутатът от Коалиция за България и бивш вътрешен министър направи тази прогноза днес на пресконференция в Плевен.

Петков очаква около 150-200 служители на възраст между 40-50 години, които имат по 12-15 години служба с опит и умения в службите, свързани с националната ни сигурност, да потърсят пенсиониране. По думите му някои от тези хора са взели кредити или имат по други причини необходимост от повече доходи и "те ще бъдат принудени от обстоятелствата да започнат да изкарват средствата по по-непривичен начин".

"Ритнати от държавата ще преминат от другата страна на барикадата", уточни Петков. Според него бюджетът, свързан със сигурността, е недостатъчен. По негови изчисления за три години с 47 на сто е намален бюджетът на Агенцията за национална сигурност. Бюджетът на Националната разузнавателна служба за три години е намален с 41-42 на сто, допълни Петков. Двете служби са гръбнака на националната ни сигурност, отбеляза депутатът.

Водещи новини

Още новини