Кадър на БСП поема Агенция "Пътна инфраструктура"

АПИ
share

Социалистът Дончо Атанасов застава начело на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от 1 декември. Това се налага, след като досегашния председател на Управителния съвет Лазар Лазаров подаде оставка, съобщиха от Агенцията.

В периода 2009-2013 г. инж. Атанасов е директор на ПБС – Прогресивни бизнес решения ЕООД. През 2008-2009 г. е директор на дирекция „Оперативен контрол и управление на риска“ в Национална агенция „Пътна инфраструктура“. Преди това е заемал ръководни постове в различни търговски дружества. През 1995-1997 г. е народен представител в 37-то Народно събрание.

По този начин се цели спирането на всякакви спекулативни коментари. Дава се възможност на следващото правителство и нов борд на директорите, да довърши отсечките от магистрала "Хемус", тунел "Железница", който е част от магистрала "Струма", скоростния път Бургас – Слънчев бряг и ремонта на 250 км републикански пътища за близо 700 млн. лв. ще бъдат довършени от следващото правителство и нов директорски борд на АПИ.

Припомняме, че имаше такива спекулации през 2015 г. заради съмненията, че компании свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски печелят търга за магистрала "Хемус". По тази причина в началото на тази година премиерът Бойко Борисов прекрати поръчката.

Водещи новини

Още новини