Близо две хиляди сгради чакат за саниране

Булфото (архив)
share

Близо две хиляди сгради чакат за саниране по Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради за един милиард лева, заложена в проекта на бюджет на правителството в оставка за догодина. Това съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоусторйството в оставка Лиляна Павлова. Досега за 2019 сгради има средства от бюджета за саниране за тази година.

Министърът заяви това пред журналисти след откриването на шестата национална конференция "Оперативна програма "Околна среда" и Програма за развитие на селските райони в периода 2014 - 2020 г.".

Кметовете са уведомени временно да преустановят сключването на нови договори, докато НС приеме бюджет 2017 г. Причината е, че сключените до момента договори са достигнали сумата от 1 млрд.лв., заложена в бюджета и в постановлението за изпълнението на програмата. Докато НС не приеме проекта на бюджет за 2017 г., нямам право да дам съгласието си и кметовете да сключват финансово необезпечени договори. Позволя ли това, следващата седмица съм първи клиент на Прокуратурата, каза министър Павлова.Правителството предложи увеличение с още 1 млрд. лв на бюджета на програмата.

Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна, заяви тя.

Водещи новини

Още новини