ГЕРБ иска обяснение от БСП и ДПС за подкрепена в ЕП резолюция за миграцията

Novini.bg
share

ПГ на ГЕРБ настоя БСП и ДПС да обяснят защо техните евродепутати са подкрепили резолюция от тази седмица, гласувана от Европейския парламент в Страсбург, в която според ГЕРБ се насърчава миграцията. Това обяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание /НС/ депутатът Галя Захариева /ГЕРБ/.

Тя уточни, че те все още проверяват информацията за документа. В него по думите й има точка, в която се казвало да се избягва създаването на изолирани квартали, в които да се настаняват мигранти, като се насърчават тяхната интеграция и възможност за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот. Според друга клауза, отново преразказана от Захариева, се посочвало, че миграцията е призната в световен мащаб като основен инструмент за устойчиво развитие, т. е. тя била полезна, заключи депутатът.

За пореден път от ГЕРБ порицаха опозицията - БСП и ДПС, за това, че и тази сутрин са провалили кворума в началото на пленарното заседание. Станислав Иванов определи поведението им като шизофренно, което принизява българския парламент. Тези неща са недопустими и ще доведат до понижаване още повече на рейтинга на НС, като в един момент хората изобщо няма да вярват на институциите, предупреди народният представите. Иванов обаче призна, че при първата регистрация в залата са били около 40 депутати от неговата парламентарна група, което е половината от общия им брой.

Водещи новини

Още новини