Ненчев: Търси се решение на проблема с афганистанските бежанци

Булфото (архив)
share

Разбирам министър-председателя. Действително в последните месеци имаме огромен проблем, свързан с афганистански бежанци. Търсим решение на проблема.

Това коментира министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти в отговор на въпрос за думите на премиера за евентуално изтегляне на българския контингент от Афганистан. Ненчев посочи, че преди преди дни европейските лидери са коментирали въпроса и той е убеден, че ще се намери общо решение - ЕС в цялост ще поиска подписване на споразумение за реадмисия. Така че това е възможно, но ще използваме всеки вид натиск, защото действително изпълняваме там нашите ангажименти, наред с всичко останало ние имаме и вноска в рамките на 500 000 долара, отбеляза Ненчев.

"Какво означава да оттеглим нашия контингент и какво означава, ако всички страни-членки оттеглят контингентите си - това означава разпад на държавата и най-вероятно бежанският натиск върху България ще бъде увеличен многократно", коментира министърът и добави, че се търси решение по дипломатически път.

Водещи новини

Още новини