Плевнелиев: Аз обичам и уважавам историята

share

Днес новоизбрания президент на РБългария Росен Плевнелиев беше гост на Цветанка Ризова в авторското й предаване "На четири очи" по НоваТв. На въпроса й какво са разговаряли с настоящия президент Георги Първанов по време на т.нар. "Тайни срещи" помежду им Плевнелиев заяви, че не е имало нищо скрито или необичайно.

Той посочи, че е искал да се срещне с президента, за да види кои са неговите приоритети, на какви проекти се е спрял през последните години и кои негови желания не е изпълнил заради краткото време на президентския мандат.

Плевнелиев подчерта, че със сигурност "Българската коледа" ще продължи и по време на неговия мандат, като уточни, че все пак не всичко от президенството на Първанов ще бъде автоматично продължено и през следващите години. Един пример. 

Според Плевнелиев, по време на срещите си и престоя в Президенството той е имал възможност да се запознае с цялостната структура на администрацията. Той призна, че тези 152 човека, колкото са работещите в момента в президентската институция далеч не са достатъчни, но в духа на реформите, той планира да съкрати няколко щата, без обаче да уточнява кои точно длъжности ще бъдат засегнати. 

Бъдещият президент на България не пропусна отново да заяви своето преклонение пред историята. Той каза: "Аз съм човек, който обича и уважава историята". 

По този повод Плевнелиев заяви, че не планира кой знае какви нововъведения в оборудването на президенството. Той припомни, че много от предметите там са свидетели на редица преломни моменти от нашата най-нова история и затова според него, ще бъде грешка ако те бъдат изхвърлени. Специално внимание обърна и върху картините, повечето от които по неговите думи са образци за художественото майсторство на българия народ.

Водещи новини

Още новини