Кадиев: МВнР да изрази протест за изказването "България ще бъде изцяло купена от Русия"

Булфото (архив)
share

Министерството на външните работи трябва да изрази протест по повод изказванията на известния руски журналист и телевизионен водещ и кандидат-депутат от управляващата партия „Единна Русия“ Пьотр Толстой, че "скоро България ще бъде изцяло купена от Русия". За това настоя независимият депутат и лидер на "Независима държава" Георги Кадиев.

"Политическа партия "Нормална държава" изказва силна загриженост по повод изказването, направено в отговор на въпрос на журналистка на Канал 1 на БНТ. Считаме неговото изказване, че „скоро България ще бъде изцяло купена от Русия“ за враждебно към България и се надяваме то да не отразява официалната позиция на политическата формация, чийто кандидат-депутат се явява г-н Толстой", се казва в позицията на българския политик.

Според Кадиев становището на Толстой, че „ръководството на Европейския съюз трябва да бъде сменено“ и че „не трябва да се допуска приемането в Европейския съюз на страни, които влизат в зоната на стратегическите интереси на Руската федерация“ е пряка намеса в дейността и политиката на Европейския съюз.

Водещи новини

Още новини