Бъчварова: Няма аргументи за вот на недоверие

Булфото
share

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е разписала днес заповедта за освобождаване на директора на ОДМВР-Благоевград Росен Танушев. Това съобщи тя в кулоарите на парламента.

Освободен е като директор и ще бъде назначен на по-ниска длъжност в криминален отдел, но не в София, така че да може да бъде полезен на системата, защото той е един добър полицай, уточни вътрешният министър. И добави, че мотивите за освобождаването на Танушев са, че като директор е направил недостатъчно добра преценка на ситуацията, на аргументите, с които може да се защити едно задържане макар и за 24 часа. Оставката му бе поискана още миналата седмица от вътрешния министър заради скандала Бачев-Бриндо.

Румяна Бъчварова оценява като цяло високо работата на Танушев като началник на полицията в Благоевград.

Резултатите в Благоевград бяха добри, поискала съм оставката му, когато установих, че той е действал без да съобрази ситуацията, неправомерно е задържал един човек по повод на негови изявления - дори в нетрезво състояние. Не може да бъде допусната такава полицейщина, коментира вицепремиерът.

Тя увери, че МВР прави всичко в рамките на правомощията си да помогне на жителите на Галиче да се справят със ситуацията там.

Нямам нито номинация, нито такъв разговор за кандидат-президент - така Румяна Бъчварова отговори на въпрос дали ще е евентуалният кандидат на ГЕРБ за държавен глава.

За евентуален вот на недоверие по темата "сигурност", за който днес намекнаха и от АБВ, министърът не вижда аргументи. Всеки има право да изразява политическа позиция, въпрос на отговорност е, когато даваш квалификации, да даваш и аргументи, посочи тя. Но досега не била видяла такива. Някои хора винаги гледат от другата страна на огледалото, винаги има други мотиви зад исканията, знаете много добре защо съм атакувана от г-н Румен Петков, подчерта още Бъчварова, цитирана от БТА.

Водещи новини

Още новини