Георги Марков: ДПС ще реши изборите

Булфото Архив
share

Президентските избори ще бъдат решени на втори тур от ДПС, които вероятно ще гласуват за левицата. Това прогнозира бившият конституционен съдия Георги Марков.

Според него е възможно при евентуален втори тур всички да се съюзят срещу ГЕРБ. Според него именно това налага ГЕРБ да обмислят добре кой ще е техният кандидат. Марков смята, че столичният кмет Йорданка Фандъкова е най-добрият вариант.
„Аз мисля, че това е политикът в България, който в последните 10 години показа завидни политически качества. А именно: да не дрънка глупости, както много от нашите политици, да остави свършена работа зад себе си, да умее да работи с всички политически сили“, заяви той пред агенция „Фокус“.

Що се касае до БСП, Георги Марков коментира, че не може да каже нищо лошо против вероятният кандидат на Столетницата ген. Румен Радев.

„Но е дразнещо, че той дори не можа да изиграе нещата така, че да се яви като независим, както отива на един военен дългогодишен, а да бъде подкрепен от БСП, а си стана лява кандидатура“, заяви по този повод бившият съдия.

Водещи новини

Още новини