Бойко Ноев: Ген. Радев напусна армията по политически причини (видео)

share

На президентските избори не очаквам генералска, а политическа битка. В нашата история има редица примери за висши военни, които се захващат с политика. Не всички са се справили успешно и трябва да си дадат сметка, че политиката е по-различна от армията.

Това каза пред камерите на БТВ бившият военен министър Бойко Ноев. Генерал Румен Радев напусна армията по политически причини и аз не одобрявам това. Това не е редно. За случващото се в армията вина носи и ген. Радев. През последните години във Военновъздушните сили бяха наляти повече от 1 млрд. лева. Къде беше ген. Радев, за да каже, че тези пари са изхарчени неправомерно? На ген. Радев може да му кажа - добре дошъл в политиката. Вече нищо няма да му бъде спестено. Едно е да правиш лупинги в небето, друго е да станеш честен и почтен политик, нещо, което му пожелавам, каза още Ноев.

Той коментира и темата за Турция. Анкара е на кръстопът. Реджеп Ердоган е непредвидим човек. Тепърва ще видим какво ще се случва там. Турция е нестабилна държава и това е лошо за България. Ние трябва да бъдем част от Европейския съюз. Проблемът на България с Турция не е само бежанците. Те са много по-дълбоки. Техният посланик се държи като губернатор през последните години. Ние трябва да играем с ЕС, а не да оставаме една сива зона между ЕС и Турция, разкри Ноев.
 

Водещи новини

Още новини