Първанов: Борисов ми се стори уплашен от ген. Радев (обновена+видео)

Булфото Архив
share

Борисов ми се стори притеснен, дори уплашен, когато коментираше евентуалната кандидатура на ген. Румен Радев. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов. Той си позволи да посъветва премиера, че не е фатално да се изгубят "едни избори", съобщи репортер на novini.bg

''Борисов трябва да свиква с тази мисъл - да губи избори. Аз съм губи - не боли. След това съм печелил...Това е политика, това е демокрация", каза още Първанов. И подчерта, че политиците не бива да се вкопчват във властта. Според него президентските избори не са време за броене на избиратели, а време за стратегически избор. Първанов очаква бъдещият президент да е обединител на нацията, а не човек, който ще е разединява. Що се отнася до профила на държавния глава, Първанов заяви: "Моята формула за президент е непартийна кандидатура, но не и антипартийна".

Иначе Първанов определи ген. Радев като професионалист, дългбоко морален и почтен човек. Той обаче се въздържа от коментар неговата кандидатура за президент, защото генарълът още е в редиците на Българската армия.

Във връзка с консултациите между АБВ и БСП за обща кандидатура, Първанов обясни, че сред шестте кандидатури на "червените" има такъв, който отговоря на профила на президент и на АБВ. От коментара му не стана ясно кога точно двете партии в ляво ще седнат на финални преговори. "Предстои активен диалог да търсим не просто избираем кандидат, но и успешен президент. Когато можем, когато сме готови, тогава ще има среща", заяви Първанов.

Първанов определи Радев като професионалист, дългбоко морален и почтен човек, но се въздържа от коментар неговата кандидатура за президент, защото генарълът още в редиците на Българската армия. С лидера на БСП се чуваме, но не искам да отдавам голямо значение на датата за срещата. Когато момжем, когато сме подготвени, тогава ще има среща между АБВ и БСП.

Междувременно АБВ подписа споразумени за партньорство с политическа партия "Движение Гергьовден".  Двете формации си стиснаха за нова модерен и автентичен патриотизъм.

„Радвам се, че с „Движение Гергьовден” вече установихме толкова близки и ефективни отношения, защото твърдя, че ние сме сродни партии“, обяви Първанов. Той посочи, че родолюбието обединява двете партии. Драгомир Стефанов пък си пожела споразумението с АБВ да е началото на по-широк политически съюз.

Водещи новини

Още новини