Плевнелиев: България трябва да се отвори за нови пазари

Булфото
share

България има нужда от приоритети и най-важното сега е как страната ще се позиционира на пътя на индустриите.

Това заяви избраният за президент Росен Плевнелиев по време на лекция пред студенти от Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“ и възпитаници на националния военен университет „Васил Левски“ в града, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Индустриите на бъдещето като нанотехнологиите, инвестициите в човешкото здраве и други, спокойно могат да се реализират и у нас. Ако искаме подобни проекти да се случат, трябва да създадем базата за това. Не искам България да работи вече на парче, страната ни трябва да стане като тези държави, които правят конкурентноспособни своите икономики, посочи Росен Плевнелиев. За тази цел не трябва да се изолираме, а трябва да отворим страната ни за нови пазари и нови стратегически партньорства.

Според него има няколко решения, които могат да предвижат страната ни напред. Едно от тях е въвеждането на електронното правителство, така че да се ограничи контакта между граждани и администрация. Това ще доведе до намаляване на корупцията и до създаване на по-добра бизнес среда.

По думите на новоизбрания президент България трябва да има национален план до 2020 г., да го защитим и да го изпълняваме независимо кой е на власт. Много ми се иска в края на 2012 г. всички да знаят какви са приоритетите ни до 2020 година, заяви Росен Плевнелиев.

Регионален лидер, модерна държава, която е сред среднобогатите в Европа- това искам за България до 2020 година, заяви в края на лекцията си новоизбраният президент.

Водещи новини

Още новини