Нинова: За президент трябва да изберем страж и гарант на мира (снимки)

БСП
share

Във времена на война, сблъсъци в света и Европа, тероризъм и имигрантска вълна, да изберем за президент „не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и на чуждите интереси, а човек, който да бъде страж, пазител на сигурността и мира”, каза лидерът на БСП на събора на партията на връх Бузлуджа, съобщиха от централата на БСП.

Според Нинова държавният глава трябва да бъде човек, който да е гарант за обединението на нацията. Тя припомни, че именно членовете на партията са заявили своето желание за обединение вляво на изборите. „Нека да издигнем и подкрепим този родолюбец, който ще получи подкрепата на всички леви и прогресивни сили в България, който с живота си е доказал, че има сърце за малкия човек”, допълни тя. Нинова призова за обединение в името на победа не само заради БСП, но и заради България.

Нинова бе категорична, че е дошло време за съпротива. „Дошло е време да поведем хората и да се опълчим срещу правителството на Бойко Борисов, което руши държавността, нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица”, подчерта тя. Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек, допълни тя.

Корнелия Нинова отговори и на тези, които казват, че БСП не може, защото е разединена и в партията има апатия. „Ето го отговора – десетки хиляди тук и още стотици хиляди в страната, единни заедно казваме, че искаме и можем да направим България различна, да я направим друга - с производство и земеделие. България на духовността и образованието. България на почтените, а престъпниците – в затвора. България – социална и подредена държава”, посочи председателят на БСП. Според нея е дошло време обединена БСП да се обърне към работниците, хората на културата и духовността, младите, немощните и да им каже: „Ние сме до вас!”

Водещи новини

Още новини