Ген. Атанасов: България се превръща в руски анклав

Булфото (архив)
share

В Българското публично пространство трябва да се неутрализира действието на паравоенните групировки. Русия води своята мощна хибридна война. Точно поради тази причина зададохме нашия въпрос към премиера Бойко Борисов.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. Целта на хибридната война на Русия у нас е поддържане на състоянието на България като троянски кон в ЕС и НАТО. Ние трябва да пресечем тази политика. Явно сред управляващите има страх. Вчера Борисов прояви шопския си хумор. В медиите също се заобикаля темата. Тези политически игри нанасят щета на националната сигурност. Ние се превръщаме в руски анклав. Българските институции имат инструментариума да спрат действията на групировки като "Нощните вълци", но досега не съвм видял действия в тази насока, категоричен беше Атанасов.

Той коментира и темата за антитеростичния закон. Този закон възстановява полицейските правомощия на ДАНС. Това е много неправилно. Когато извадихме ГДБОП от ДАНС се разбрахме, че агенцията трябва да има само аналитични функции. Прокуратурата също не трябва да се превръща в специална организация. Аз ще пледирам тези предложения да отпаднат. В противен случай има опасност да се ограничават човешки права. Един от големите проблеми на сектор "Сигурност" у нас е липсата на адекватна и конкретна информация. МВР потъва. Нещата стават все по-зле, обяви депутатът.

Водещи новини

Още новини