Таско Ерменков за АЕЦ "Белене": Всички ще плащаме (видео)

share

Всички ние ще плащаме. Това заяви депутатът от БСП - Лява България Таско Ерменков по повод АЕЦ "Белене" в ефира на Канал 3.

Трябва да гледаме обективно на ситуацията. Докато ние спираме проекта за АЕЦ "Белене", не е ясно каква е цената му. Богомил Манчев, подизпълнител на "Атомстройекспорт" заяви, че е около 10, 5 млрд. лв, каза депутатът Александър Ненков от ГЕРБ.

По думите на Ерменков са се трупали грешка след грешка. "Когато се спира един проект е редно да се запиташ какво те чака след това. Няма правителство, което не е допринесло за ситуацията с "Белене". Този проект беше изгоден за строеж, когато той започна. След това започна едно клатене в правителството на Борисов, хвърляха се едни папки в медиите и се обясняваше как токът ще поскъпне драстично, ако не се завърши, а в някакъв момент се спря", каза още той.

Според Ненков няма как да се построи нещо, което не е ясно колко ще струва. "Най-вероятно България ще се срещне с "Атомстройекспорт". Трябва да се види на какъв етап от строителството е вторият реактор. Или да се стигне до договор, или да се търси купувач, или да се обжалва това дело пред Арбитражния съд", каза още той.

Водещи новини

Още новини