Борисов: Не мога да разбера тая омраза ... никога не съм пожелавал да се спират фондове

Фейсбук
share

„Не мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден“, коментира по време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Той и министрите проведоха дискусия по спекулациите, свързани със сертифицирането на средства по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013).

„Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. Сигурно, ако на тях им дадат право в Брюксел, първи те ще спрат фондовете за България, само да е зле кабинетът в момента, без да мислят, че това удря държавата“, допълни министър-председателят. Той посочи, че, за съжаление, всички коментари се чуват и в Европа. „Хората не могат да ни разберат – искаме да ни спрат фондовете ли, искаме да ни спрат програмите ли, какво искаме, това ли ни е желанието? А всъщност тези пари не отиват нито в ГЕРБ, нито в БСП, нито в която и да е партия – те отиват в бизнеса, в общините, отиват при хората реално“, заяви Борисов.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев отбеляза, че Програмата е приключила в края на 2015 г. „Как могат да ни я спрат като тя свърши? Най-любопитното е как могат да не ни възстановят пари, които вече са платени – да почнем оттам. Иначе кореспонденция с Европейската комисия има всякаква и да прави истерия някой на база едно писмо от Комисията означава, че изобщо не е в течение какво съдържа кореспонденцията с Комисията“, коментира Дончев.

Водещи новини

Още новини