Съдебната реформа в България върви в добра посока, смята френският посланик

Булфото
share

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан смята, че съдебната реформа в България върви в добра посока, предаде БТА.

Фактът, че Висшият съдебен съвет сега е казал, че, според него, реформата не е добра - този факт, може би, е знак, че тази реформа е добра, заяви дипломатът пред журналисти в Добрич в отговор на въпрос за решението на съвета да не съгласува промените в Закона за съдебната власт.

По думите на посланика е възможно във Висшия съдебен съвет и в съдебните структури да не са имали достатъчно време да разгледат проекта. Иначе мисля, че министърът на правосъдието е работила доста добре,направила е консултации с всички институции и с гражданското общество.Според мен, да кажа - според нас,защото мисля, че моите европейски колеги също имат тази визия,тази реформа е в добра посока, заяви дипломатът.

Френският посланик посети гимназията с преподаване на чужди езици "Гео Милев", където се срещна с учители и ученици, изучаващи френски език. Да покажем, че за нас е важно това, което правят, а за тях ще бъде полезно за бъдещето им, обясни целта на посещението си посланикът.

Водещи новини

Още новини