Бъчварова се оплака: Непрекъснато се мъчат да нападнат кабинета (видео)

share

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия престрелката в Слънчев бряг пред заведение миналата седмица.

Припомняме ви, че тя бе между групите на Димитър Желязков - Митьо Очите и Божидар Кузманов – Божо Кравата. При нея тежко пострада Митьо Очите, един от гардовете му бе убит, а друг ранен.

Бъчварова съобщи, че отдавна полицията работи по групата на Божо Кравата. Тя поясни, че обявените за издирване осем лица от нея са имали криминални прояви и са били в регистрите на МВР. Това е и причината само за часове след случилото се полицията да разпространи снимките на търсените хора.

Румяна Бъчварова категорично отрече да има чадър над Митьо Очите. Тя също потвърди, че ръководството на полицията в Бургас, която е в момента, го е вкарала преди години в затвора. По думите й, Очите има няколко легални бизнеса и в момента се проверява дали няма участие в други явни или скрити фирми.

Вътрешният министър съобщи, че непрекъснато се правят проверки в цялата страна за продажба на наркотици. Тя отново съобщи, че трябва да се има доверие на МВР и напомни, че непрекъснато се използва всеки случай, за да се нанесе атака на кабинета.

Водещи новини

Още новини