Ненчев поиска по-високи заплати за военните (видео)

Булфото
share

След като бе гласувано предложението на правителството за купуване на нов тип боен самолет и патрулен кораб на първо четене, министърът на отбраната Николай Ненчев обясни, че веднага ще започне процедура, относно модернизация на военните кораби, за да не изпуснем средствата, отпуснати ни до края на годината, предаде репортер на Новини.бг.

Военният министър уточни, че вчера е провел съвет по отбрана, на който е обсъждан кадровият проблем в Българската армия. „Не ни достигат сержанти, майори и капитани“, призна той. Армията все по-трудно намира желаещи да станат войници, а една от основните причини за това е ниското възнаграждение, посочи Ненчев.

Министърът на отбраната не посочи точна бройка на военнослужещите, които са необходими, за да бъдат запълнени редиците на армията, но е била обсъдена възможността напусналите военни, да могат да се върнат.

Николай Ненчев съобщи, че в средата на юни ще се проведе нов съвет, на който ще бъдат обсъдени конкретни варианти, като единият от тях е увеличаване на възнагражденията на военнослужещите. „На този съвет ще бъде поканен и президентът Росен Плевнелиев“, добави министърът.


 


 

Водещи новини

Още новини