МВР затяга мерките за сигурност на Летище "София" (видео)

share

Министър Бъчварова на блиц контрол пред Комисията по вътрешен ред и сигурност в НС заяви, че няма конкретен сигнал за заплаха за сигурността на Летище "София". На базата на изготвен анализ, във връзка с международната ситуация, са предприети действия за повишаване сигурността на двата терминала в столицата, предаде репортер на novini.bg.

Вътрешният министър уточни, че на останалите ни летища, мерките за сигурност са повишени, предприемат се действия отнасящи се до Летище "София". "Мерките на летището в Брюксел са впечатляващо строги и затова решихме и ние да прибегнем към тази крачка. Разширихме периметъра за проверка на автомобилите, достигащи най-близко до чекиращия се багаж", каза тя.

Мерките включват създаване на временни полицейски контролно-пропусквателни пунктове пред двата терминала на софийското летище. Ще бъде увеличен и контингентът от полицейски служители, който ще включва служители на "Гранична полиция", жандармерията, дирекция "Сигурност" към летище София и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Част от засилените мерки за сигурност ще са и периодичните проверки на хора и автомобили на своеобразните КПП. Поради тази причина МВР препоръчва на пътуващите да предвидят повече време за придвижване от и до съответния терминал.

Ведомството съобщава още, че за поредна година се засилва и контрола по летищата във Варна и Бургас. Там съвместно с граничните полицаи ще патрулират и представители на жандармерията.

Водещи новини

Още новини