Депутат от РБ: Има две опции за излъчването на десен кандидат за президент

Булфото
share

Има две опции за излъчването на десен кандидат за президент. Това каза в Русе в отговор на въпрос заместник-председателят на СДС и депутат от Реформаторския блок /РБ/ Румен Христов.

Според него първата опция е да се търси възможност за участие на управляващото мнозинство на изборите с обща кандидатура.
"Трябва обаче да чуем мнението на най-голямата партия - ГЕРБ. Не можем да бъдем ние инициаторите в тази посока. Ако те решат и ни поканят, ние ще участваме в преговорите", каза Христов.

Ако не се постигне съгласие в рамките на управляващото мнозинство, Христов заяви, че РБ трябва да има задължително свой кандидат.
Според него той трябва да бъде излъчен чрез т.нар. "открити вътрешни избори", на които всички граждани ще имат право да гласуват.
По повод на призива на ДСБ към останалите партии от РБ за провеждане на обединителен съюзен конгрес на Блока преди президентските избори, Румен Христов заяви, че според него е деликатен и много труден въпросът за саморазпускането на наличните формации и изграждането на нова единна.

"Трябва да се съсредоточим за избора на проевропейски ориентиран кандидат за президент", заяви Христов, цитиран от БТА.

Водещи новини

Още новини