Карадайъ: Готови сме за предсрочни избори

Булфото (архив)
share

Готови сме за предсрочни избори и да участваме в следващата власт.

Това каза днес пред хората, дошли да отбележат 27 години от майските събития, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде БНР. "Ако е необходимо за постигане на стабилност и сигурност в страната да се отиде на предсрочни избори, ние имаме тази готовност, и ще участваме в едни предсрочни избори. Но ако искате да тълкувате, че Движението за права и свободи ще предизвиква предсрочни избори, такова нещо ние не сме казвали", допълни той.

Депутатът от Търговищкия избирателен район, д-р Хасан Адемов, също разкритикува управляващото мнозинство. "Управлява ни едно правителство, което е със сбъркана изначална формула. В това правителство влиза една партия, която непрекъснато насажда омраза, но от идеите на тази партия са зависими решенията на това правителство", каза още той.

Всички гости и официални лица, които говориха по време на събора днес, призоваха хората към единство. Заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов каза, че точно това единство дразни левите и десни политически партии, а и някои либерали, които се опитват да разцепят Движението. "Някои политици се мъчат да присвоят основните идеи на Движението за права и свободи. Но ние няма да позволим на тези фалшиви либерали да докосват Движението за права и свободи", категоричен беше той.

Честването на майските събития продължава в неделя с митинг-събор в каолиновското село Пристое.

Водещи новини

Още новини