Румен Петков: Никога не съм имал контакти с престъпници

Булфото
share

България има нужда от алтернативен бюджет, дебатът трябва да бъде как да увеличим приходите, а не само да се говори за рязане.

Това заяви в предаването на ТВ7 "Факторът Кошлуков" депутатът от БСП Румен Петков.

"Липсва борбата с контрабандата и сивата икономика, което да доведе до ръст на реалната икономика. Въпреки твърденията на Цветан Цветанов за намаляване на контрабандата с цигари, за 2011 г. няма официални данни, това са приказки без покритие. През тази година сме изнесли кафе за 20 млн. евро, а аз не знам да произвеждаме такова, най-вероятно става въпрос за фиктивни сделки. По-ефективна борба с контрабандата и събиране на ДДС може да доведе до допълнителни 1 млрд. лв. приходи в бюджета", допълни депутатът от левицата.

"2 г. бавим проекта "Белене", въпреки че има доклад на престижна чуждестранна институция, който доказва, че той ще бъде печеливш. Това е абсолютно загубено време. Ясен е руският, финландският и френският интерес, остава неясно бавенето. С подобни проекти икономиката ни може да се раздвижи, а те се игнорират", подчерта Петков.

"В проектобюджета за догодина впечатляващо е посегателството върху сектора "Сигурност". В последните три години се режат по 10 млн. лв. от бюджета на ДАНС. По същия начин стои въпросът с Националната разузнавателна служба, а утре ще искаме резултати от тези служби. Това може да има тежки последици за сигурността на страната ни. През 2008 г. подадох оставка, за да бъде съхранена системата на сигурността, която беше пропита с много лъжи, а през годините са хвърлени огромни усилия за изграждането й. Никога не съм имал нерегламентирани контакти с престъпници, тези обвинения са част от агресията на недоброжелатели към мен. Преди 10 г. казах ясно, че не се виждам като лидер на БСП, затова не смятам, че причина за оставката ми е подозирането ми в преврат в левицата", каза още бившият министър на вътрешните работи.

"Срещу мен не се води разследване за наркотици, както твърди американският посланик Джеймс Уорлик. Той е един нагъл лъжец. Призовавам го да каже къде има такова разследване, защото аз не знам за такова", заяви Румен Петков.

Водещи новини

Още новини