Борисов: Да не обръщаме внимание на злосторниците, изграждаме всичко тухла по тухла (снимки+видеа)

share

Премиерът Борисов, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, транспортния министър Ивайло Московски и шефове и представители от железопътния транспорт, откриха реконструираната Централна гара "София". Премиерът направи обиколка на съоръжението. След като бе обслужен водосвет от Бранитския епископ Григорий и бе отрязана лентата на новия обект, съоръжението е преотстъпено на гражданите за ползване, предаде репортер на novini.bg.



Министърът на транспорта Московски обясни, че това е уникално съоръжение, че във всяка една европейска столица сградата на гарата е емблематична. Това съоръжение отговаря на всички изисквания, допълни той. Заедно с кмета на София работят, за да бъде модернизирана и предгаровата площадка. Кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза, че това място е било едно от най-нелицеприятните за нашата столица, но вече софиянци и гостите на столицата могат да ползват един модерен транспорт, който е съчетание между градски и извънградски.

Бойко Борисов заяви: Без Господ нищо не може да се направи. В дните на смирение, искам да кажа, само това, че не трябва да обръщаме внимание на злосторниците и на всички, които говорят, тъй като хората виждат какво сме направили. Нека да си спомним какво беше тук около Централна гара, около Лъвов мост и Мария Луиза. Да не говоря за Надежда. Искам г-жа Фандъкова да се усмихне и да не обръща внимание на всички нападки, ако 20 години нищо не си направил и сега виждаш, че всичко се изгражда, е нормално да те е яд. Тухла по тухла изграждаме всичко. Борисов се обърна към свещениците да донесат свещения огън от Йерусалим.

След официалното откриване, Московски обясни, че на 16 май, заедно с премиера, ще пътуват с влак от Капитан Андреево и ще тестват новата скоростна линия. "До 3-4 години очакваме да имаме връзка между Южна България и граничните страни", каза още той.

Водещи новини

Още новини