Гласят Стоичков за спортен министър

share

След като получи почетното звание Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет, футболната легенда Христо Стоичков е на път да покори нов връх в живота си.

Камата бил гласен за министър на младежта и спорта у нас и можело да заеме високия пост през идната 2012 година, пише "Тема спорт".

Ако това се случи, бурята на недоволството, която избухна заради почетният му докторат, ще залее обществото с нова сила.

И все пак, ако Стоичков бъде назначен на този пост, настоящият министър Свилен Нейков ще трябва да се отдаде на спортната наука.

Най-вероятно съпругът на златното ни момиче в гребането, Румяна Нейкова, ще бъде предложен и избран за ректор на Националната спортна академия.

Христо Стоичков пък ще може да проправя пътя на мащабни проекти в областта на спорта, като строителството на стадиони, спортни зали и други съоръжения.

В последната година легендарният футболист постоянно демонстрира близките си отношения с властта и нееднократно изрази пълната си подкрепа към Бойко Борисов.

Припомняме, че освен новоизлюпен Доктор хонорис кауза и евентуален бъдещ министър на спорта, Христо Стоичков от известно време е и консул на страната ни в Барселона.

Водещи новини

Още новини