Плевнелиев отива в САЩ

Булфото
share

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в САЩ от днес до 22 април за участие в Тематичния дебат на високо равнище относно постигането на Целите на ООН за устойчиво развитие и в официалната церемония за подписване на Споразумението от Париж за климатичните промени. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре в централата на ООН в Ню Йорк държавният глава ще участва в пленарна сесия на тема "Действие на всички нива: Национално изпълнение" на Целите на ООН за устойчиво развитие, където ще направи изказване.

На 22 април ще се състои официалната церемония по подписване на Споразумението от Париж по климатичните промени. Президентът Росен Плевнелиев ще подпише глобалното Споразумение от името на България. Държавният глава ще направи изказване по време на пленарното заседание относно климатичните промени.

В рамките на посещението си в Ню Йорк президентът Росен Плевнелиев ще проведе и редица двустранни разговори. Планирана е и среща на държавния глава в представители на еврейски организации в САЩ.

Водещи новини

Още новини