Михаил Миков разкри къде са парите от партийната каса на БСП

share

Сумата, която е изчезнала от касата на БСП са 130 000 лева, а не 300 000. Съставили сме комисия от 5-ма народни представители, които провеждат разследване по въпроса. Те са се срещнали със служителката, която единствена е имала ключ от касата. Това каза председателят на БСП Михаил Миков в предаването "Още от деня" по БНТ.

Това са вноски които са правили народните представители от последните няколко години. Касата се намира на "Позитано 20". Касиерката е давала пари назаем на чистачка от "Позитано", която има болно дете. Това е обща каса за общи разходи“, разкри социалистът.

Съчувствам на пациентите, защото това, което се случва прави здравеопазването по-недостъпно и скъпо. Пълен хаос в здравеопазването. Трупане на дългове на държавните болници и по-големи печалби на частните болници“, заяви Миков.

Още през 90-те години предупреждавахме, че това ще се случи. Тогава здравеопазването се превърна в стока. Лекарският протест е индикатор, че проблемите в сектора се задълбочават, отбеляза Миков.

Проблемът е, че парите се разпределят несправедливо.

Отчета на БСП вече е заверен и вече трябва да е публикуван от Сметната палата, увери председателят на БСП.

Тече сериозен процес на обновление на всички равнища в БСП, разкри Михаил Миков. „Това ще се случи и с Националния съвет, както и с Изпълнителното бюро на партията. Тези промени няма да навредят на кандидатът ни за президент“.

Водещи новини

Още новини