Румен Петков: Затворници да довършат оградата по границата с Турция

share

Не познавам Цветелин Цветанов - Плевен е голям град. Не съм работил с него и не мога да коментирам. Нека да оставим прокуратурата да си свърши работата. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод корупционния скандал в ДАИ.

Акцията е успех и на МВР, и на прокуратурата. Мащабите на истината по случая сигурно стряскат обществото, но усилията на компетентните органи са насочени към защита на обществените интереси, посочи Петков.

Той коментира и предложените от АБВ мерки за засилване на контрола по границата. Няма разумно обяснение защо 30 и няколко километра ограда по българо-турската граница все още не са построени. А сега продължаваме да говорим за навлизане на мигранти и контрабанда на цигари и наркотици в този участък. Затова направихме предложение с довършването на оградата да бъдат ангажирани затворници. Така ще бъдат спестени доста средства на държавата, а и довършването на оградата ще стане в много по-кратки срокове.

По думите му, не трябва да се бърза с ентусиазма от влизането в сила на споразумението за бежанците между Европейския съюз и Турция. Не бива да загърбваме принципите заради решаването на един сложен проблем. Загърбвайки принципите, деморализираме общността, подчерта Румен Петков.

Той призова управляващите да кажат, ходила ли е българска делегация от Министерството на енергетиката на посещение в Китай. По думите му, ако това е факт, би било скандално.

Водещи новини

Още новини