Шефът на ДАИ-София със стряскащи разкрития за корупцията в системата, Московски шокиран (видео)

Булфото
share

 Шокиран съм от разкритията в ДАИ.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски, който коментира огромния корупционен скандал от последните дни. Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта няма политически чадъри. След като се реализират такива акции, няма как да се говори за покровителство. Винаги, когато сме получавали сигнали и са започвали разследвания, сме помагали на органите. За мен това беше шокиращо. Нека да оставим разследващите органи да си свършат работата и тогава да коментираме, допълни министърът на транспорта.

Аз винаги съм твърдял, че Станимир Флоров ще успее да се справи с корупцията в ДАИ. Той беше моята номинация за шеф на ДАИ. Няма значение кой е предложил Цветелин Цветанов, след като официалната ми номинация не беше приета. Беше общо решение. Няма значение, че с Цветанов сме от един град. Не го познавам. Той беше един от 28-те областни директори на ДАИ. Не се притеснявам от разпита, който ми предстои. Готов съм да съсдействам винаги. Не бягам от тоговорност и няма проблем да си подам оставката, но пак ще повторя, че моето предложение беше Станимир Флоров. Няма нищо вярно в думите, че Цецка Цачева е настояла Цветанов да стане шеф на ДАИ. Според мен предстоят още такива акции, категоричен беше Московски.

Кънчо Димитров, шеф на ДАИ-София, също направи стряскащи разкрития. Подавал съм доста сигнали за корупцията в системата, но накзания почти нямаше. Това ясно говори, че някой покровителстваше тези хора. Примерите са много. Инспекторите от ДАИ е трябвало да отчиат по 50 евро на ден към Цветелин Цветанов. Корупцията убива. Фалшивите шофьорски книжки, фалшивите технически прегледи, всичко това води да смърт на пътя, категоричен беше Димитров.

По темата отношение взе и журналистът Слави Ангелов. Корупцията в нашата страна е с чудовищни размери. Тя не е само в ДАИ, а нвсякъде, във всички държавни институции. В държавата не се прави нищо срещу корупцията. Отдавна твърдя, че Меглена Кунева не е подходящият човек, който трябва да се бори с корупцията, обясни Ангелов.

Водещи новини

Още новини