ДСБ призовават България да защити от чуждо влияние службите си за сигурност

Булфото
share

Незабавно трябва да се засили общата политика за сигурност на Европейския съюз. Актовете на омраза и насилие трябва да бъдат спрени. Покланяме се пред загиналите и сме съпричастни с ранените и засегнатите. Скърбим заедно със семействата и близките на загиналите. Болката е и наша.

Това се казва в позиция на ДСБ във връзка с днешните терористични актове в белгийската столица, разпространена от пресцентъра на партията.

Пред лицето на тероризма и заплахата от дестабилизация няма управляващи и опозиция. Повече от всякога са необходими адекватни, бързи и безкомпромисни действия. Сега е моментът България да покаже, че има волята да реформира и защити от чуждо влияние службите си за сигурност, така че да бъде гарант и защитник на свободата и правото на живот на своите граждани, пише още в текста.

От ДСБ са категорични, че цивилизацията не може и не трябва да допуска тероризъм и загуба на човешки живот.

"Не можем да позволим убийствата и всяването на страх и несигурност да нарушат съзнанието ни на европейски граждани. Експлозиите не са само там - в Брюксел, те са в съзнанието на всеки европеец. Застрашен за пореден път е общият ни дом. Няма да позволим страх и липса на воля да ни отдалечат от него.

Трябва да бъдем част от отговора - гневни и безкомпромисни, но в същото време - човечни и разумни. Трябва да сме и част от решението", се казва още в прессъобщението.

Водещи новини

Още новини