Бъчварова: Опитваме се да успокоим нашите шофьори на границата с Гърция

Булфото
share

МВР следи ситуацията с блокадите по българо-гръцката граница. Това стана известно от думите на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти в парламента. Опитваме се да успокоим нашите шофьори и са много малко аргументите ни за това, каза министърът.

Хората са изключително изнервени, ситуацията е трудна, каза тя. По думите й професионалното ръководство на МВР ще прецени, ако има нужда да се засили полицейското присъствие на Кулата.

Предстои Бъчварова да разговаря с гръцкия си колега по въпроса. Един проблем, който съществува на друга територия, не може да се реши от друга държава, каза министърът.

На въпрос за твърденията на лидера на АБВ Георги Първанов, че представители на Турция се опитват да се месят във вътрешните работи на България Бъчварова заяви, че ако някой има доказателства за това, да ги предостави, предаде БТА. Не мисля, че могат да се подхвърлят такива реплики, коментира тя. Бъчварова заяви, че на различни нива в държавата - в Консултативния съвет за национална сигурност при президента, в Съвета за сигурност към премиера, са обсъждани заплахите, които съществуват в момента. Всички ние сме наясно със заплахите, каза министърът.

Попитана за акция, при която са били арестувани гранични полицаи в Свиленград, Румяна Бъчварова заяви, че акцията продължава и подробности за нея ще бъдат обявени по-късно.

Водещи новини

Още новини