Обмисляме железница до "Слънчев бряг", каза Борисов (галерия)

bulfoto
share

Обсъжда се вариант железопътна линия да минава покрай летището в комплекс "Сарафово" и туристическия комплекс "Слънчев бряг". За строителството й ще са нужни приблизително 60 милиона лева, заяви в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Ако направим железница до "Слънчев бряг", не само ще се облекчи транспортът, но и ще бъде голямо удобство за туристическия бранш, каза премиерът.

Той посочи, че се работи по въпроса за разширение на Морската гара в Бургас. Борисов пристигна днес в крайморския град заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски и с генералния директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев.

Те направиха оглед на ремонтираната сграда на железопътната гара в Бургас. Запитан от журналисти дали кметът на Бургас Димитър Николов ще фигурира сред номинациите за президентските избори, Борисов каза, че за възможностите за кандидати за президент на партията ще говори през юни.

По повод на предложената кандидатура на Меглена Кунева за министър на образованието, Борисов заяви, че ще изчака да минат всички преговори и тогава ще приема с радост всичко, което му предложат.

Водещи новини

Още новини