Георги Марков: Борисов качи всички на шейната

share

Големият проблем на българската съдебна система в момента е, че служителите в нея говорят много. Аз живея в Унгария и там не можеш да си представиш главният прокурор или някой друг висш магистрат да излезе да говори пред медиите.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият конституционен съдия Георги Марков. На България трябва радикална съдебна реформа. Прокуратурата няма място в съдебната власт и трябва да бъде извадена от там. Трябва да спре абсурда държавният глава да назначава да тримата върховни председатели в съдебната система. Нещата опират до сериозен дебат и свикване на Велико Народно събрание. Това, което се случи до момента, беше единственото възможно. Ако не беше Бойко Борисов, нямаше да имаме и тези реформи в съдебната система. Не може да поставяме цялата система под един знаменател. Очевидно има зависимости, но не можем да говорим, че всичко е под чехъл.

С президентските избори трябва да има и предсрочни парламентарни избори. В България в момента има политическа лудница. Бойко Борисов качи всички на шейната. Вкара в правителството протестъри, които щяха да го съдят. Вкара и министри от тройната коалиция - Меглена Кунева и Ивайло Калфин. Вкара партията ДСБ във властта, която свали първото му правителство. Даде Плевен на реформаторите. Премиерът има голям гръб и е широко скроен. ДСБ ще обясняват, че започвал да прилича на Пламен Орешарски. Не ги ли е срам. Добре, че беше Бойко да ги заведе в Берлин, да ги представи на Ангела Меркел и да ги легитимира като десница, а те сега ще му забиват нож в гърба. Борисов влачи реформаторите като чувал с картофи. Това е политическа шизофрения и трябва да й се сложи край с едни предсрочни избори, защото ГЕРБ ще ги спечели убедително, категоричен беше Марков.

Водещи новини

Още новини