ДПС се променя и подновява, но никой не може да я подмени, категорични са от партията (видео)

Булфото
share

Остро и категорично осъждаме всички форми на тероризъм в различни точки на света в последните месеци, включително и вчерашния терористичен акт в Истанбул. Считаме за необосновано прекрачване една политическа партия да прави еднозначна оценка на определени геополитически събития.

Това обяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ДПС Четин Казак, който изчете декларация от името на движението.

ДПС е независима българска, системна, светска, демократична и евроатлантическа партия. ДПС притежава необходимия потенциал и естественото право да се променя и подновява, но никой не може да я подмени и да изправя нейните избиратели пред манипулативно поднесен избор. Със сигурност не и в ущърб на националните интереси на България, заяви той по повод отцепилите се от партията.

ДПС е първата пронатовска партия на България, припомни Казак и подчерта, че партията неотклонно ще върви по неолибералния път на развитие.
„ПГ на ДПС ще следва последвателно решенията на нейните колективни органи“, категоричен бе той.

В името на националните интереси, оценявани като първи приоритет на партията ни, ДПС приема болезнени решения. Създадена като реакция на потъпкани права, ДПС е особено чувствителна и се безпокои от тенденцията на задълбочаване на кризата на личността, се казва в декларацията.

Ние сме радетели на добросъседски отношения, ние подкрепяме стремежа за членство на ЕС, но в същото време държим за едностранно зачитане на суверенитета. Според нас досегашната работа на правителството е неефективна, посочват от ДПС.

Те нападнаха работата на РБ, които според тях налагат лъжливи реформи. Не оставиха и без нападки Атака и НФСБ, като Казак заяви: „Оставаме на твърдата си позиция, че участието във властта на крайно националистически партии уязвява евроатлантическия път на развитие на страната“.

Според ДПС в новия парламентарен сезон трябва да се наблегне на съдебната реформа; промяна на изборния кодекс; законодателство, свързано с икономическото развитие на страната; законови промени в здравеопазването.

„ПГ на ДПС заявява отново отговорната си държавническа позиция, че всяко проекторешение и предложение би следвало и нашата подкрепа, ако следва националния интерес и по-доброто европейско развитие на страната ни“, завърши Четин Казак.

Водещи новини

Още новини