Москов: Знам, че решението ми е тежко (видео)

share

ДСБ взе решение да престане да подкрепя управленската програма на правителството. В това решение има много разум, то е свързано с това ДСБ да бъде сигнал, за това, че има възможност начинът на действия на мнозинството да бъдат ръководени от сили, които не са се разписали в програмата.

Това коментира министър Петър Москов пред Нова телевизия.

Дълбоко убеден съм, че за реализацията на каквито и да било идеи е нужно да имаш влияние върху лостовете, с които може да реализираш тези идеи. Няма друг начин. ДСБ не трябва да се връща в ролята на капсулирана организация, коментира още министърът. Не съм имал среща с премиера. Нямам причина да консултирам с когото и да било дали да подам оставка или не. Да промениш нещо е много труден процес, заяви още Петър Москов.

Не, по никакъв начин не съм предал моите съпартийци, заяви категорично Петър Москов.

Възможността да се отиде на предсрочни избори е опасно за държавата, смята още здравният министър. Реформаторският блок трябва да промени начина си на функциониране, каза той.

Държа на фигура на смислен министър на правосъдието. ГЕРБ е предсказуем и в доброто, и в лошото, въпросът е реформаторският блок да стане предвидим, заяви Москов.

Знам, че решението ми е тежко, много ще ме упрекнат, посочи министър Москов. Не съм изменил от програмата ни, допълни той.

Водещи новини

Още новини