България и Бавария с еднакво мнение относно политиката за бежанците

share

Всички актуални въпроси, сред които ръстът на икономиката, инвестициите, защитата на външните граници, са били тема на днешните разговори между премиерите на България Бойко Борисов и на провинция Бавария Хорст Зеехофер.

В изявление след срещата Зеехофер отбеляза, че двете страни имат едно и също мнение относно политиката за бежанците, която трябва да се води в бъдеще. Ще продължим да правим всичко, което е по силите ни, за да задълбочаваме отношенията между България и Бавария, най вече в областта на икономиката, добави гостът. По думите му всичките реформи, които се случват в България, са много важни за инвеститорите и те могат да имат доверие в България. "Имаме пред нас един много успешен и много доволен премиер", каза Зеехофер, като добави, че е поздравил Борисов за политиката, която води.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че взаимодействието и доверието между двете страни трябва да бъде на най-високо ниво. Затова се надявам вашите думи, произнесени в София, да стигнат до още баварски компании, до немски компании, които да инвестират у нас в машиностроене, автомобилостроене, във всяка област, в която имате интерес, заяви премиерът.

В рамките на официалното посещение на Хорст Зеехофер у нас днес двамата премиери имаха среща "на четири очи" в Министерския съвет, а двете делегации имаха пленарно заседание. От българска страна в разговорите участваха заместник министър-председателят по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. В пленарните разговори от баварска страна са държавните министри на вътрешните работи, на строителството и на транспорта - Йоахим Херман, на европейските въпроси и регионалните отношения - Беате Мерк, и президентът на Баварската полиция проф. д-р Вилхелм Шмитбауер.

Водещи новини

Още новини