Зорка Първанова ще обучава млада гвардия политици

share

Зорка Първанова оглави дългогодишно мечтаната от президента Академия за лидерство, пише "168 часа". Досега тя се показваше само на официални мероприятия до мъжа си и по протокол.

Инициативата за подготовка на млади лидери беше рекламирана от Георги Първанов още преди изборите през 2006 г., когато спечели втория си мандат. Академията е стартирала през март тази година и в нея освен Зорка Първанова влизат секретарите на президента Андрей Бунджулов, Добри Кънев и Васил Проданов, както и социологът Живко Георгиев.

Идеята е Академията да бъде място за семинари, дискусии, срещи, подготовка на млади перспективни кадри в летни академии заедно с евродепутати, бивши президенти. Целта на Първанов е да се създаде кръг от млади и амбициозни хора, които имат лидерски качества, и да си осигури бъдеще в политиката, твърдят запознати. Академията е по-стара идея и от АБВ, но ако се разработи, можела да стане основа за възобновяване на движението.

Първата публична акция на Академията беше срещата в УНСС с Род Бекстрьом. Той е президент и главен изпълнителен директор на ICANN - интернет корпорацията за имена и адреси, която решава какви домейни да съществуват и каква да е политиката за раздаване на IP адреси.

"Обединява ни убеждението, че трябва да се насърчават и реализират лидерското мислене и новаторските идеи, особено на младите хора", каза Зорка Първанова.

Водещи новини

Още новини