Лиляна Павлова: Стига сме драматизирали постоянно

share

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие, коментира ситуацията в кабинета и в партиите, които го подкрепят.

Според нея някой иска да напомпи мускули като говори за оставки на министри. По думите й, вместо да се нагнетява напрежение, трябва да се постараят всички да успокоят ситуацията предколедно.

Припомняме ви, че вчера из медиите започна да циркулира информацията, че ще се иска оставка на министър от квотата на Реформаторския блок.

Регионалният министър все пак заяви днес сутринта в студиото на "Здравей, България", че е редно премиерът да се изкаже по темата, а не тя.

Павлова коментира в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия и новите цени на винетките, които влизат в сила от 2016 година. Тя увери, че се работи по въпроса за въвеждането на смесена система за таксуване на шофьорите. В нея водачите на превозни средства с тегло до 3,5 тона ще плащат винетки, а на тежкотоварните – тол такси. Павлова опроверга твърдението, че ще се слагат бариери. "България няма да слага бариери по пътищата", категорична бе тя. По думите й, най - вероятно новата система ще се въведена пилотно през 2017 година. Павлова обясни как ще се процедира - всички ще можем да плащаме по различни начини при новата система и заплащането ще бъде съобразно изминатото разстояние и размерът на превозното средство. А това дали не лъжем и дали ще изминем платеното разстояние, ще се следи от камери и ако сме се опитаме да измамим, ще бъдем спрени. Според Павлова обаче след въвеждането на новата система, ще ни бъде много по-изгодно да си купим една месечна винетка за 8 лв., отколкото да платим еднократно за пътуване от София до Силистра.

"Парите от винетки не отиват за строителство на магистрали, а отиват за поддръжка на пътищата", разясни отново министърът на регионалното развитие и пак уточни, че са нужни повече пари, за да се ремонтират националните пътища. "Това е ситуацията", заключи тя.

Във връзка с рекордната цена на строителството на тунел на АМ "Струма", Лиляна Павлова обясни каква е истината. Тя разказа, че парите ще са за магистрала и тунел с две самостоятелни тръби. Според нея, това едва ли е най - скъпият тунел. "Да не драматизираме", призова тя и напомни, че постоянно са обвинявани, че строят некачествено и не включват в цената всичко.

Водещи новини

Още новини