ВМРО - против еврочленството на Турция

share

ВМРО е против еврочленството на Турция, са посочва в позиция, разпространена от пресцентъра на партията. "Турция в ЕС - означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция", се казва в текста, като се определя за недопустимо приемането на южната ни съседка в ЕС.

Според ВМРО е рано да се говори за либерализация на визовия режим с Турция. "Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС - едва ли.", смятат от партията.

Според председателя й Красимир Каракачанов, цитиран в съобщението, през последните дни е станало ясно, че Анкара на практика подкрепя ислямистите и се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия.

"Турция е като язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС", е позицията на лидера на ВМРО. За справяне с мигрантския проблем ВМРО предлага пет стъпки, сред които довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата и др.

Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в държави, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност, настояват воеводите.

Крайно време е Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси. Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не "горещи точки", сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл, се подчертава в позицията на ВМРО.

От формацията предупреждават, че идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи точно колкото е сработила тази за квотите. "Да плащаш на Ердоган е антиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея", се подчертава в позицията на ВМРО.

Водещи новини

Още новини