Миков: България затъва, няма развитие и икономика, мизерията расте

Булфото
share

В събота ще насрочим Конгрес, с който ще очертаем пътят на партията, каза лидерът на БСП Михаил Миков в ефира на бТВ.

Няма да има оставка на Изпълнителното бюро на партията. Не е нужно да разтърсваме БСП, Има яснорешение на Националният съвет. Някакви хора искат да създадат напрежение, тичайки по медиите. Всички, които критикуват партията са участвали в решенията, които сме взимали. Всички имат право да искат оставката ми, но Конгресът единствен има право да ме свали от поста, категоричен е Миков.

Всички опитваха да внушават, че БСП ще са трети, разни социологически агенции искат да има само бащицата Борисов, а опозицията да изчезне, каза лидерът на БСП. Бюджетът е убиващ за България, днес се избра фискален съвет, който да е послушен, не допуснаха човек от опозицията, припомни Миков.

Икономиката затъва, България затъва все повече, мизерията расте. Има увеличаване на бедността, която се увеличава през последните 5 години. Цяла Европа инвестира в образование, но само в България се намаляват инвестициите, така се бори застоя категоричен е Миков.

Убийството на държавни болници е само и единствено в интерес на частните болници, каза социалистът.

Няма как да се върнат взетите заеми, икономиката ни не произвежда достатъчно. Работещите хора бягат от тук, няма да има работници съвсем в близко бъдеще, категоричен е Миков.

Няма как да се гради политика върху самозаписали се разговори. Проблемът е какви хора отиват в Съдебната система. Когато слагаш хора, които са ти послушни и изпълняват политически поръчки, тогава няма да има промяна, категоричен е Миков. Когато тръгваш да деполитизираш, тогава се появяват нови зависимости. Ние предложения за промяна даваме постоянно, завърши социалистът.

Водещи новини

Още новини